Åbning til bihuler

Ørelægerne Fredericia, Vendersgade 26, 2. sal
7000 Fredericia - Tlf.: 75 92 05 20

Ved kroniske bihuleproblemer, hvor medicinsk behandling ikke er nok, kan kirurgisk behandling blive aktuel i forsøget på at bedre afløb og udluftning af bihulerne. Årsagen til bihuleproblemer skyldes oftest forsnævring af de naturlige åbninger til bihulerne, eller aflukning pga. skæv næseskillevæg, næsepolypper eller forstørrede næsemuslinger. Der er derfor også ofte en sammenhæng mellem generel næsetæthed og kroniske bihuleproblemer. En operation vil derfor ofte omfatte åbning til bihuler samt pladsforbedrende operation med eventuel opretning af næsevæg, reduktion af næsemuslinger og fjernelse af næsepolypper. Hos os udføres åbning til kæbehuler og forreste sibbensceller, som hos de fleste patienter vil være tilstrækkeligt. Ved behov for mere omfattende kirurgi vil vi være behjælpelige med henvisning til sygehus.

Operationen udføres i fuld bedøvelse og man vil ofte vågne op med tamponader i næsen, hvorfor man kun kan trække vejret gennem munden. Disse fjernes oftest dagen efter.

Det er vigtigt at vide at kirurgisk behandling udelukkende gøres for at bedre symptomer. Slimhinden, som er det egentlige problem, kan ikke fjernes. Derfor vil det ofte være nødvendigt med fortsat behandling med f.eks. næsespray efter operation.

Man skal regne med 1-2 ugers sygemelding. Det er vigtigt at man forsøger at afholde sig fra tunge løft, fysisk anstrengelse og nysen/hoste de første 3-4 dage.

 

Ørelægerne Fredericia, Vendersgade 26, 2. sal
7000 Fredericia - Tlf.: 75 92 05 20